Малина - це не лише смак та аромат, а ще й захист від смертельних хвороб.
Регулярне вживання малини в помірних кількостях може запобігти розвитку смертельних хвороб та сприяти збільшенню тривалості життя. Як заявили дієтологи, ягода багата на кверцетин і галову кислоту — флавоноїди, які забезпечують здоров'я серця і перешкоджають накопиченню жиру.
Також у малині є потужні антиоксидантні сполуки, які мають антиоксидантну дію та знижують ризик розвитку діабету та раку.
У статті згадується дослідження, в рамках якого мишей годували ліофілізованою червоною малиною, внаслідок чого вони знижували рівень цукру в крові та інсулінорезистентність. Фахівці порадили вживати ягоди у свіжому вигляді або додавати у фруктові салати чи смузі.
А ви любите малину?