Яблука варто включити в щоденний раціон через величезну користі для організму людини. Експерти назвали несподівані властивості фруктів, про які мало хто знає.
Яблука багаті на вітаміни A, С, В1, В2, РР і Е, а також на йод, магній, кальцій, селен, цинк, фосфор, калій і залізо. Крім того, в них міститься урсоловая кислота, яка має антимікробні, протизапальні і геронтопротекторні властивості. Фрукт не тільки смачний, але і дуже зручний для перекусу продукт.
Яблука допомагають боротися із зайвими кілограмами і є профілактичним засобом для великого списку хронічних захворювань. У них мінімальна кількість калорій і багато клітковини.
Наприклад, в двох середніх за розміром яблуках міститься третина добової норми клітковини, необхідної людині для комфортного перетравлення їжі. Фрукти нормалізують рівень холестерину в крові, зміцнюють імунітет і знижують ризик розвитку діабету другого типу. Незважаючи на мінімальний рівень калорій, яблука дають відчуття насичення.
Серед овочів максимальною користю для організму володіє болгарський перець. За словами дієтолога Стефанії Еспарса, немає різниці, якого кольору перець купувати, на рівень вітамінів і мінералів це не впливає.