З осені стоїть важливе завдання — потрібно підготувати картоплю до зберігання так, щоб вистачило на всю зиму. Побічний ефект — вона може прорости. Щоб цього не сталося, треба правильно організувати умови зберігання.
Основні правила
Переважно картоплю зберігають в підвалах або в льосі. Перед відправкою туди потрібно перевірити всі бульби, щоб вони були цілі, без пошкоджень. Інакше вони не влежать до весни та проростуть, якщо не згниють.
Оптимальна температура в приміщенні складає приблизно 2-3 градуси. Саме при такому показнику картопля буде тривали час залишатися в нормальному стані.
До речі, щоб на картоплі було менше проростань, використовуйте лимон. Проштрикніть цитрус виделкою та покладіть до картоплі.Лимон буде виділяти мікрочасточки, які будуть гальмувати проростання.
Для цього підійде і кисле яблуко, листя червоної горобини, папороть. Ці рослини мають фітонциди, які не дають розповсюджуватися бактеріям. Підтримуйте в приміщенні вологість на рівні 80%.