Щоб підтримувати здоров’я серця і судин, необхідно виконувати фізичні вправи і правильно харчуватися. Потрібно включати в раціон якомога більше продуктів, що містять речовини, корисні для серця – вітаміни, мінерали і антиоксиданти.
В першу чергу дієтологи рекомендують їсти більше фруктів і овочів різних кольорів. Кожен колір не тільки робить страву яскравішою, але і додає в їжу речовини, що запобігають пошкодженню артерій вільними радикалами. Також багаті вітамінами і мінералами ягоди – полуниця, малина, ожина.
Благотворний вплив надає на серце жирна риба. Її основна перевага – вміст жирних кислот омега-3, здатних запобігти багатьом серцево-судинним захворюванням.
Багаті поживними речовинами горіхи і насіння льону. Вони містять клітковину, білок і поліненасичені жири. Крім того, вони допомагають підтримувати відчуття ситості і уникати вживання шкідливих продуктів.