Лікар розповів про шкоду некип’яченого фермерського молока через небезпечні мікроби, якими воно може бути заражене. Лікар-терапевт Зандан Доржієв попередив про неприпустимість вживання сирого молока.
За його словами, таке молоко потрібно кип’ятити в обов’язковому порядку.
Як правило, молоко, придбане на ринку або через доставку, починають пити одразу після покупки. А робити це не можна, тому що в організм можуть упасти небезпечні мікроби.
Немає гарантії, що непастеризоване молоко зберігалося в стерильних умовах, корова нічим не хвора та її добре миють. Причому кип’ятіння означає стерилізацію, оскільки гинуть лише живі форми патогенів, суперечки продовжують жити. Тому навіть кип’яче молоко слід зберігати в холодильнику.
Але кип’ячене молоко не втрачає користі: молочнокислі бактерії не гинуть, а лише трохи знижують активність.