Тільки 5-10% дачників, які вирощують озимий часник, можуть похвалитися цибулинами, що досягають ваги 100 г. Такий часник вважається великим.
Додатковою гордістю є рівні та ароматні зубчики, які так і просяться у салат чи іншу страву. Такий урожай може виростити будь-який городник, який дотримуватиметься певних правил.
Секрет полягає у низці дій, які потрібно зробити, коли листя часнику вже височіють над землею.
Дачники відгрібають зайву землю від головок часнику, відкриваючи їх на 2-3 см.
Маніпуляції на цьому не завершуються. Наступний захід слід провести наприкінці червня або на початку липня.
Цього разу ґрунт прибирають ще раз, але це роблять так, щоб голівка часнику наполовину стирчала із землі. Досвідчені дачники стверджують, що результат буде помітний через тиждень-два. Цибулини наллються та збільшаться у розмірі.