Дієтологи розповіли про продукти, які захищають організм від запалень. Їх можна не допустити за допомогою збалансованого харчування і правильної дієти, необхідно звернути увагу на деякі овочі та зернові культури.
Слід вживати броколі, брюссельську капусту і калі, а також шпинат. Серед ягід фахівці називають чорницю, журавлину, вишню і полуницю, по цитрусових – апельсини. Дані плоди багаті вітаміном C, Е і вкрай корисні для організму. Жирні кислоти, котрі містяться в морській рибі активно захищають від різних запальних процесів. Рекомендується включити в раціон форель, сардини, макрель і тунця. Потрібно їсти горіхи, насіння соняшнику і цільнозернові продукти, заявляють фахівці. Вкрай корисно їсти хлібобулочні вироби з борошна великого помелу.
Далі називають імбир, так як він сприяє уповільненню виробництва цитокінів – білків, що провокують запалення. Корінь корисний, його визнають надійним засобом для захисту організму і поліпшення здоров’я. Необхідно акцентувати увагу на бобових, так як в них міститься багато клітковини і антиоксидантів, це допомагає при хронічних захворюваннях.