Про користь морозива при нервовому виснаженні повідомили фахівці Університету Кіорін. Ними був організований експеримент, учасники якого отримували на сніданок морозиво, а також обходилися без нього.
В результаті у людей, які їли морозиво в першій половині дня, стали більш швидкими реакції і знизилася стомлюваність.
«Морозиво на сніданок сприяє кращій концентрації уваги і заряду бадьорості, допомагає зміцнити нерви», – констатували автори роботи.
На заяву японських фахівців відгукнулися вчені Гарвардського університету. Вони помітили, що споживання такого продукту як морозиво вимагає контролю, оскільки воно відрізняється високою калорійністю, насиченістю цукром і жиром. Дослідники висловилися про те, що їсти морозиво щодня небезпечно для здоров’я серця. Любителям цих ласощів вони порадили готувати його самостійно – в такому випадку можна бути впевненим, що морозиво не містить наддоз цукру, жиру і штучних добавок.