Дослідники з Бірмінгемського університету провели експеримент щодо впливу какао на організм людини. Вони проаналізували активність роботи мозку здорових чоловіків віком від 18 до 40 років. Результати досліджень було опубліковано у журналі Scientific Reports.
Фахівці з'ясували, що антиоксиданти какао (флаванол) позитивно впливають на роботу дрібних судин мозку.
У своїх експериментах вчені відійшли від стерильності та постаралися відтворити середньостатистичний екологічний фон. Учасники випивали чашку какао і потім дихали повітрям із надлишком вуглекислого газу. Незважаючи на нестачу кисню, ті чоловіки, які пили напій із флаванолами, впоралися із завданнями на кмітливість на 11% швидше за тих, хто споживав какао з низьким рівнем вмісту антиоксидантів. А рівень максимального постачання мозку киснем був у них майже втричі вищим.
Вчені дійшли висновку, що немає різниці какао в напої або в гіркому шоколаді допомагає кровоносним судинам мозку швидше компенсувати нестачу кисню. А працівники, які розпочинають свій робочий день із чашки цього ароматного напою, активніше адаптуються.
Також експерти додали, що какао здатне допомогти швидше відновитися людям із проблемами судинних захворювань.