Професор політики здорового способу життя в Університеті Стерлінга Лінда Баулд розповіла, що 40 відсотків випадків захворювання раком можна уникнути, якщо скорегувати раціон і спосіб життя в цілому.
Так, дуже сильно організму шкодить вживання алкоголю, особливо на ніч. Алкоголь пов’язують з раком грудей, печінки, кишечника, рота і горла, шлунка.
За даними Всесвітнього фонду досліджень раку (WCRF), ожиріння веде до розвитку раку шлунка, провокує рак грудей, матки, печінки, простати і підшлункової залози. Вага слід обов’язково привести в норму.
Крім того, надмірна вага може стати причиною цукрового діабету, захворювань серцево-судинної системи, органів травлення.
Розвитку раку кишечника і шлунка схильні любителі м’яса. Лікарі рекомендують вживати не більше 70 грамів червоного м’яса в день.