Україна славиться багатою нематеріальною культурною спадщиною, до якої належать не лише народна творчість, традиції та обряди, а й національні страви. Саме гастрономічна складова культури є однією з найяскравіших візитівок нашої країни, яка здатна дивувати, захоплювати та залишати незабутні враження.
Про це розповідає KURAZH.
Унікальні страви з різних регіонів України
Хоча український борщ давно відомий далеко за межами держави, українська кухня має значно ширший перелік страв, кожна з яких відображає традиції та особливості певного регіону. Вишукане поєднання смаків, давні рецепти та рецептурна унікальність роблять ці страви справжнім надбанням національної культури.
“Усна народна творчість, свята, обряди, звичаї та смачні страви — все це входить в склад нематеріальної спадщини України. Найчастіше можна чути про борщ. Його знають далеко за межами нашої країни, але не тільки ним славетна наша земля”.
Дванадцять страв, які варто знати кожному
До переліку українських страв, що визнані частиною нематеріальної спадщини, входять:
- борщ;
- авдіївська каша;
- сахновщинський коровай;
- плешканівський бузинник;
- яворівський пиріг;
- сливовий леквар;
- гуцульська бриндзя;
- житомирська крупка;
- біляївська рибна юшка;
- бессарабська міліна;
- плацинди з фрумушики;
- кава по-кримсько-татарськи.
Кожна з цих страв має свою історію та відображає культурну спадщину того регіону, де виникла. Завдяки їм українська гастрономія отримує особливий колорит, а традиції передаються з покоління в покоління.