Американський лікар Люсія Гарсія розповіла, яке м'ясо є найкориснішим для людини. Медик зазначає, що серед курятини, яловичини, баранини, свинини та іншого червоного м'яса краще обирати саме птаха.
Порівняно з іншими популярними видами м'яса курятина містить відчутно більше білка та значно менше жиру та калорій. Яловичина та свинина в середньому містять від 13% до 15% білка, тоді як у курятині його вміст близько 20%.
Також курятина має всі необхідні амінокислоти та засвоюється на 95-98%. При цьому в 100 г яловичини або свинини міститься близько 300 калорій, тоді як куряче філе майже вдвічі менше.
Курятина є цінним джерелом вітамінів B12, B6, вітамінів А, К, D, а також джерелом заліза, міді, цинку та фосфору.