Якщо "перетримати" м'ясо у морозильній камері, то це може мати сумні наслідки.
Морозильна камера – це справжня помічниця на кухні, адже вона допомагає зберігати продукти упродовж тривалого періоду часу. При цьому туди можна покласти найрізноманітніші продукти – від м’яса до овочів та фруктів.
Але є одне "але", яке повинні враховувати усі власники такої техніки. Потрібно пам’ятати, що кожен вид продуктів має свій термін, упродовж якого його можна зберігати у морозильній камері. Якщо зберігати довше – він може втратити свої властивості й бути вже не таким смачним.
У сюжеті "Сніданку з 1+1" із посиланням на інформацію Міністерства соціального господарства США розповіли, що заморожені продукти у морозильній камері не псуються, проте вічно зберігати їжу там не варто. Насамперед може постраждати якість продуктів – вони втратять корисні властивості.
Давайте розберемося, скільки можна зберігати м'ясо в морозилці і чи можна їсти м'ясо яке довго лежало в морозилці. Також ми розповімо, скільки саме часу можна зберігати у замороженому вигляді інші продукти.
Найпопулярніший продукт, який часто заморожують – м'ясо. Згідно з рекомендаціями, найбільше в морозилці можна зберігати свинину – до року. Курятину, індичку а також яловичину – трохи менше дев’яти місяців. А от фарш варто використати упродовж чотирьох місяців.
Коротким є термін використання продуктів, які піддали термічній обробці. Наприклад, готове м'ясо, яке заморозили, треба з'їсти протягом трьох місяців.
Інші продукти можна зберігати у морозильній камері наступним чином:
- овочі – 1 рік,
- фрукти (крім цитрусових) – 1 рік,
- масло – до 9 місяців,
- молоко – 6 місяців,
- нежирна риба – 6 місяців,
- жирна риба – 3 місяці,
- цитрусові – 3 місяці,
- консервовані морепродукти – не більше 2 місяців,
- морозиво – до 2 місяців,
- кисломолочний сир – не більше 1 місяця.