Якщо хочете мати користь від часнику, то ніколи не піддавайте його термічній обробці.
При застуді має спрацювати імунітет. І його ресурс слід підтримувати певними речовинами. Часник – лідер за вмістом біофлавоноїду аліцину, що має виражений противірусний, бактерицидний та фунгіцидний ефект.
Все це допомагає організму швидко справлятися з бактеріальними та грибковими хворобами.
Однак, часник не завжди ефективний у боротьбі із застудою. Справа в тому, що термічно оброблений продукт втрачає свої властивості.
Часник можна сміливо вважати надійним помічником у боротьбі із симптомами застуди. Але пам'ятайте, що корисні властивості цього продукту виявляються лише у свіжому вигляді. Після термічної обробки або сушіння часник втрачає свої корисні якості.