U-News » Здоров'я » Чи безпечно зберігати відкриті консерви: що про це кажуть експерти
Всі новини

Чи безпечно зберігати відкриті консерви: що про це кажуть експерти

Як довго можна зберігати відкриту консерву і чи можна взагалі залишати так їжу? Це впливає не лише на безпеку, але й на смакові якості продукту.

Напевно, ви робили так неодноразожво. Відкривали консерву з томатною пастою чи брали половину банки консервованої квасолі, а потім накривали ємність фольгою і ставили з залишками продукту в холодильник. Через декілька днів така їжа може дивно пахнути та виглядати. Чи безпечна вона для вживання?

Незалежно від того, чи це томатна паста, консервовані овочі, квасоля чи риба — чи можна зберігати відкриту консерву? Що про це кажуть експерти?

Згідно з інформацією від Міністерства сільського господарства США, невикористані залишки консервів можна зберігати у холодильнику, але потрібно пам'ятати про деякі нюанси. В банці продукти будуть залишатися безпечними для здоров'я 1-5 днів. Тут все залежить від того, який це тип за університетом Пердью. Наприклад, рибна консерва може стояти відкритою в холодильнику всього 2 дні, фрукти — від двох до чотирьох, а томатна паста — близько п'яти. Однак експерти стверджують, що для збереження якості та смаку краще все ж помістити продукт у скляну чи пластикову ємність, а вже після цього поставити у холодильник.

Келсі Кунік, зареєстрована дієтологиня, радниця веб-сайту з аналізу харчування Fin vs Fin, стверджує, що особисто завжди перекладає залишки консервованих продуктів у скляну банку для зберігання в холодильнику чи морозильній камері. Це збереже смак і текстуру їжі. Якщо залишити їжу у відкритій консерві, повітря буде взаємодіяти з її поверхнею та їжею, через що смак продуктів може змінитися.

Якщо ви все ж вирішили поставити відкриту консерву в холодильник, варто звернути увагу на важливість щільного закриття банки. Ніколи не залишайте на полиці консерву без кришки, адже їжа всередині може увібрати запах інших продуктів або туди може щось впасти.

Найкращим вибором для герметичності їжі Крістен Сміт, дієтологиня у Piedmont Healthcare (Джорджия) та представниця Академії харчування та дієтології, вважає пластикові кришки або поліетиленову плівку. Не варто намагатися накрити банку оригінальною металевою кришкою. Вона не створює герметичності та ще й ви можете порізати пальці об гострі краї.

Деякі продукти зберігаються в консервованих банках краще, ніж інші. Наприклад, за словами Кунік, некислі продукти (шпинат, квасоля, тунець), як правило, зберігають текстуру та смак, а ось кислі (наприклад, помідори, томатна паста) змінюються через те, що кислотність швидко вбирає в себе металевий присмак.

ТСН


Читають Коментують
Зберегти здоров’я печінки допоможуть 12 ефективних правил, названі медиками
27 137
У Кошового в прямому ефірі попросили номер Зеленського: комік розгубився і здивував відповіддю
24 968
Україномовний курйоз трапився з британкою в Києві: це запам'ятає не лише вона
24 143
Чоловік вперше за 15 років збрив бороду: реакція доньок ошелешила всіх
23 216
Путін приїхав на завод із купою охорони: на відео потрапила ще одна дивина
22 976
Які 6 продуктів найбільш шкідливі для печінки: контролюйте їх вживання вже зараз
21 354
Мільйони українців живуть за межею бідності: названо суму доходів, яка вказує на зубожіння
17 386
Про швидкий серцевий напад попередять чотири малопомітні симптоми
14 285
Названий сухофрукт, що покращує захист кишечника від появи ракових пухлин
13 783
Гроші більше не прийдуть: в Україні масово скоротять кількість пільговиків
13 054
Шість змін в роботі організму, якими може проявлятися рак підшлункової залози
13 026
Проти тромбів і холестерину: чим корисний один популярний овоч
12 483
Продовжу, поки губи не луснуть: чоловік витратив $100 тисяч, щоб бути схожим на ляльку
12 148
Вчені пояснили, які продукти спричиняють запалення кишечника
0
"Нарешті й ви почекали": як Укрпошта і "Нова пошта" пожартували один над одним
0
Як правильно обрізати смородинові кущі, щоб завжди мати великий врожай
0
5 радянських звичок, які досі руйнують життя українців - час їх позбутися
0
Козловський показав чоловіка, який прихистив його на початку життя у Києві
0
Прикмети про гроші, яким вірять навіть фінансисти: що робити, щоб не збідніти
0
Маша Єфросиніна з’явилася без макіяжу та продемонструвала свою природну красу
0
NYT: Стамбульські переговори навряд чи призведуть до миру між Україною та РФ
0
Кращий напій для прискорення обміну речовин назвала дієтолог
0
Воскреснуть як Фенікс із попелу: на кого зі знаків Зодіаку чекають великі зміни
0
Як цибулиння допоможе зібрати великий врожай огірків: мало хто про це знає
0
Як звичка жити «правильно» може спричинити вигорання: причини та вихід
0
Кардіолог назвала продукти, які потрібно їсти сердечникам
0
Квіти для саду: вибір, посадка та догляд за рослинами

  Створення красивого саду – це мистецтво, яке починається ...

Додайте це в банки – і огірки з кабачками вийдуть хрусткими й ароматними: рецепт без стерилізації

Авторка українського кулінарного Instagram-блогу Марина ...

Чи правда, що чим більше порно ви дивитеся, тим більше у вас сексуальних проблем

Порнографія вже давно є предметом палких суперечок, від ...