Консервація - це тонка наука. Ми розповідали, який оцет не підходить для заготовок. Тепер поговоримо про невдалі овочі та фрукти для закруток.
Зараз, коли багато свіжих продуктів, може виникнути спокуса закатати в банки абсолютно все, однак робити так не варто. Разом із “Добрими новинами” розповімо, які овочі та фрукти не варто додавати у консервацію, пише Хочу.
Що не варто закривати на зиму?
Кавун
Він перший у цьому списку. Ви можете зустріти рецепти, однак дуже часто мариновані кавуни перетворюються на несмачну “кашу”. Через свою водянистість ця велика ягода просто не може зберегти смак та форму шматочків. Краще вже зробити з нього сік чи сорбет і заморозити.
Диня
Також краще смакує лише у свіжому вигляді. Для консервації її потрібно проварити, після чого продукт не має ні смаку, ні аромату. А велика кількість цукру робить диню ідеальною для розмноження бактерій.
Картопля
Деякі господині роблять і таке. На заготовку молодої картоплі ви витратите чимало зусиль, а результат точно розчарує. Картопля темнішає, змінює смак і текстуру. Просто зберігайте картоплю свіжою у льосі, щоб насолоджуватись нею взимку.
Редиска
Цей коренеплід стає схожим на губку. Крім того, різка гірчинка посилюється, а свіжий аромат зникає та стає неприємним запахом. Їжте редиску свіжою.