Ви можете виростити далеко не один урожай зелені на власній грядці. Це можливо, якщо дотримуватись основних порад і секретів від досвідчених городників.
Як виростити другий урожай зелені до заморозків
Грядки, які звільнились у серпні, приховують у собі нерозкритий потенціал, який дасть вам вітамінний заряд. Розумні городники використовують пусті ділянки для інтенсивного вирощування зелені. Секрет полягає в тому, аби обирати “швидкі” сорти з коротким терміном вегетації. Найкраще підійде руколи, шпинат, салатна гірчиця, кінза та кріп. Ці види зелені готові до збору врожаю вже через 25-35 днів після посадки.
Як виростити другий урожай зелені
Підготовка ділянки для вирощування починається з ретельного прибирання рослинних залишків рослин-попередників. Ґрунт потрібно злегка розпушити, внести мінімальну дозу компосту для відновлення структури. Свіжий гній – заборонений, адже він пошкоджує кореневу систему рослин. Важливо рясно полити ґрунт, аби створити джерело вологи для зелені. Насіння висівають щільніше, ніж навесні, аби мінімізувати ризики, коли рослини не сходять.
Посів потрібно проводити у вологий ґрунт, злегка ущільнюючи його після посадки насіння. Глибина посіву має бути мінімальною. Після посіву грядку бажано прикрити легким агроволокном білого кольору. Так ви створюєте стабільний мікроклімат і зберігаєте вологу. Крім того, така процедура захищає молоді паростки від серпневого сонця.
Підживлення потрібно вносити максимально обережно – тільки якщо ви бачите, що корисних мікроелементів не вистачає. Достатньо раз полити грядки розчином трав’яного настою. Мінеральні добрива краще виключити, адже їхній надлишок призводить до накопичення нітратів у складі зелені.