Лосось — це один із найпопулярніших рибних делікатесів у всьому світі. Але одним зі спірних питань, пов’язаних з ним, є можливість вживання його шкіри. Деякі люди вважають її смачним і корисним продуктом, тоді як інші одразу ж викидають її в смітник. Спробували розібратися, чи можна все-таки їсти шкіру лосося і які переваги та ризики пов’язані з цим.
Ймовірно, ви хоч раз у житті чули, що куряча шкірка шкідлива для здоров’я, навіть якщо вона покрита неймовірно апетитною хрусткою скоринкою. Зі свого боку шкірку картоплі теж заведено знімати, хоча вона наповнена поживними речовинами. А з апельсинової кірки виходить ідеальна цедра, хоча водночас шкірка дині може містити кишкову паличку.
Таким чином очевидно, що у випадку зі шкірою, кіркою і шкіркою ступінь їстівності потрібно визначати індивідуально.
Що стосується лосося, то в усьому світі він посідає верхні рядки рейтингів найулюбленіших і найуживаніших морепродуктів. То чи можна їсти його шкіру?
Дізнайтеся, звідки лосось
Перш ніж їсти шкіру лосося, експерти радять дізнатися, звідки родом ця риба.
Кажуть, що придатність шкіри лосося до вживання напряму залежить від того, яке саме місце є для вашого лосося домівкою.
Наприклад, якщо він виріс у межах рибної ферми, тоді вам слід утриматися від вживання в їжу його шкіри. Але якщо ваша риба провела роки свого життя, вільно граючись в океанських водах, ви можете сміливо ласувати всіма її частинами.
Очевидно, що шкіра лосося забезпечує важливі поживні переваги. Просто пам’ятайте, що перш ніж відкусити ідеально підсмажену рибу, потрібно поцікавитися місцем її походження. Ця відповідь визначить, чи є шкіра вашим другом або ворогом.