Тріска - це риба, котра приносить чимало користі організму.
У 100 г міститься близько 16 г білка. Цікаво, що тріска допомагає покращити здоров'я шкіри, робить її більш пружною та сяючою.
Через високий вміст білка і практично відсутність жирів рибу рекомендують вживати і тим, хто сидить на дієті. Тріска допомагає пригнічувати почуття голоду.
Цей унікальний продукт також містить омега-3, вітаміни А, D.
Тріска містить необхідні для нашого організму мікроелементи, такі як фосфор, калій, кальцій та магній.
Вони зміцнюють кістки, а також позитивно впливають на головний мозок та серцево-судинну систему. Однак, щоб їжа виявилася дійсно корисною, тріску необхідно готувати правильно.
Краще готувати рибу на пару, тушкувати, запікати за допомогою укриття фольгою або тістом.
Страву варто вживати з нескладними гарнірами, наприклад, рисом або овочами. Також рибу не рекомендується запивати солодкими напоями, молоком та фруктовими соками. При цьому вживати цю рибу слід не частіше, ніж двічі на місяць.