Чи знаєте ви, що звичну спецію варто додати до щоденного раціону для покращення здоров’я.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на британського лікаря Аміра Хана.
Чому саме кориця
Йдеться про корицю - ароматну приправу, яку більшість із нас використовує лише для випічки.
За словами доктора, характерний аромат і смак кориці походять від її ефірної олії, що містить речовину циннамальдегід, саме вона відповідає за більшість лікувальних властивостей спеції.
Крім того, кориця багата на антиоксиданти - поліфеноли, які захищають клітини від шкідливих вільних радикалів. Їх накопичення може пошкоджувати ДНК і призводити до старіння, серцево-судинних хвороб чи навіть онкології. Такі радикали утворюються через забруднення повітря, куріння, рентген-випромінювання або неправильне харчування.
Користь для серця і судин
"Кориця може зменшувати запалення та знижувати ризик серцевих захворювань", - зазначив лікар.
У результатах 13 досліджень було доведено, що вживання кориці допомагає знизити рівень “поганих” жирів - тригліцеридів і холестерину, а також може сприяти зменшенню артеріального тиску.
Допомагає контролювати рівень цукру
Доктор Хан також наголосив: кориця відома своїми властивостями знижувати рівень цукру в крові. Вона сповільнює розщеплення вуглеводів у кишечнику і імітує дію інсуліну, допомагаючи клітинам засвоювати глюкозу швидше.
Як додати корицю у свій раціон
Лікар радить додавати щіпку кориці до:
- вівсянки або каші;
- домашніх десертів і панкейків;
- кави, смузі чи йогуртів.
"Я просто обожнюю корицю. Вона не лише ароматна, а й надзвичайно корисна для серця й метаболізму", - зізнається лікар.
