Квашена капуста є не просто традиційною стравою української кухні, а й справжнім натуральним детокс-продуктом.
Цей суперфуд допомагає очищати організм від токсинів, відновлює мікрофлору кишечника, покращує травлення та зміцнює імунітет. Усього кілька ложок на день - і ваш організм працює, як годинник.
Відкриття німецького гастроентеролога показало:
100 г квашеної капусти на день змінюють склад крові вже за 14 днів, йдеться на сторінці shivi.cosmetics в Instagram.
У ній живуть 13 штамів корисних бактерій, які потрапляють у кишечник і запускають імунну систему.
А саме в кишечнику формується 70% імунітету, тому ефект майже миттєвий.
- На 3-5 день зникає здуття.
- На 7-10 день очищається шкіра.
- На 14-21 день з'являється енергія й нормалізується сон.
- Через місяць - стабілізується вага та зміцнюється імунітет.
І все це - завдяки одній ложці звичайної квашеної капусти.
Більше користі, ніж у будь-якому аптечному пробіотику, і у 50 разів дешевше.
Скільки квашеної капусти можна з'їсти за день
Оптимальна порція квашеної капусти - це 100-150 грамів на день. Такої кількості достатньо, щоб отримати користь для травлення, зміцнити імунітет і підтримати баланс корисних бактерій у кишечнику.
Якщо їсти більше, особливо щодня, можуть з'явитися здуття чи надлишок солі в організмі. Тому найкраще додавати квашену капусту як корисний гарнір до основної страви або як інгредієнт у салатах 3-4 рази на тиждень.
Про користь квашеної капусти сказано безліч разів. Адже це надзвичайно цінний продукт, який варто їсти щодня. Але корисний також розсіл. Капуста та розсіл містить багато клітковини, якою харчуються корисні бактерії міклофлори.
Розсіл квашеної капусти корисний тим, хто має проблеми зі сечовивідною системою, з нирками, завдяки наявності вітаміну К. Солі калію допомагають боротися з набряками, покращують водно-мінеральний обмін.
