Початок дня з вживання білка допомагає збалансувати рівень цукру в крові, приборкати тягу до їжі в середині ранку та довше залишатися ситим.
Білок також запускає відновлення та підтримку м'язів, що особливо важливо, якщо ви активні або намагаєтеся контролювати свою вагу, каже Realsimple дієтолог Кейті Хедлі з Річмонда, штат Вірджинія США.
Дієтологиня рекомендує вживати від 20 до 30 грамів білка на сніданок. Яйця - очевидний вибір на сніданок - одна порція вагою 100 грамів містить 10,7 грама білка.
Ось найкращі продукти для сніданку, які містять навіть більше білка, ніж яйця. Оскільки розміри порцій відрізняються, білок визначався для порції вагою 100 грамів.
Мигдальне масло
Вміст білка: 20,8 г
Мигдальне масло містить багато корисних речовин, включаючи клітковину, полі- та мононенасичені жири, рибофлавін, вітамін Е, магній, фосфор, мідь та цинк. Намажте його на пророщений хліб для тостів (ще один варіант з високим вмістом білка) або додайте до вівсянки.
Копчений лосось
Вміст білка: 18,3 г
Лосось є гарним джерелом омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця та можуть допомогти знизити ризик ішемічної хвороби серця. Копчення дещо зменшує кількість жирних кислот, дослідження показують, що гаряче копчення може зменшувати кількість жирних кислот більше, ніж холодне копчення.
Теф-вівсяна каша
Вміст білка: 13,3 г
Хедлі пропонує використовувати теф для нового погляду на кашу. Теф - одне з зернових культур з високим вмістом білка, воно природно не містить глютену та багате на залізо, кальцій та магній - поживні речовини, яких багатьом людям не вистачає.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжня знахідка для тих, хто прагне схуднути: який перекус надовго зберігає енергію
Яєчня з пророщеного тофу
Вміст білка: 13,2 г
Якщо ви хочете приготувати страву з рослинними яйцями, спробуйте приготувати яєчню з пророщеного тофу, який містить більше білка, ніж звичайний тофу.
Тофу - чудовий варіант рослинного білка, він має низький вміст насичених жирів і не містить холестерину, каже дієтологиня Ванесса Ріссетто.
Вона рекомендує обсмажувати його з куркумою (для кольору), а також з часником, цибулею та овочами.
Сир кисломолочний
Вміст білка: 11,6 г
"Сир кисломолочний багатий на білок і кальцій, але зазвичай він містить навіть більше білка на порцію, ніж грецький йогурт", - каже Хедлі.
Сир кисломолочний також містить менше вуглеводів, що робить його чудовим варіантом для тих, хто хоче більше білка без зайвої лактози. Їжте його просто так, додавайте зверху фрукти або додайте до іншої страви для підвищення білка.
Спробуйте змішати його з тістом для млинців для підвищення білка, додайте до яєчні для додаткової кремовості або змішайте зі смузі для насиченої текстури, схожої на чізкейк, каже Хедлі.
