Приймаєте антибіотики? Тоді варто трохи змінити власний раціон.
Пребіотики – це різновид клітковини, яка є джерелом їжі для корисних бактерій у кишківнику. Пребіотики позитивно впливають на здоров'я товстої кишки, підвищують активність біфідобактерій, запобігають негативному впливу амоксициліну на кишківник, захищають від різних шлунково-кишкових інфекцій.
Щоб забезпечити організм пребіотиками, слідкуйте за тим, щоб у раціоні було достатньо овочів, фруктів, бобових, цільнозернових круп, житнього хліба. Під час прийому антибіотиків обов'язково вживайте багаті пребіотиками продукти:
- часник;
- топінамбур;
- банани;
- какао.
Вживання одного-двох бананів на день підвищує рівень корисних бактерій у кишківнику. Часник може запобігти деяким шлунково-кишковим розладам. Сушений топінамбур сприяє збільшенню штамів біфідобактерій у товстій кишці. Какао містить не лише пребіотики, а й антиоксиданти. Вживання цільнозернових пшеничних злаків призводить до збільшення штамів біфідо- та лактобактерій.
