Вже зовсім скоро Новий рік, тож саме час подумати, які продукти будуть на вашому столі.
Варто подавати на новорічний стіл страви, приготовані з морської риби, зокрема горбуші, скумбрії та оселедця. Ці продукти мають позитивний вплив на серцево-судинну та центральну нервову систему людини.
У горбуші міститься кілька важливих елементів: омега-3-жирні кислоти, йод, вітамін В12, а також мінерали селен та кобальт. Горбуша – дика риба, яка сама шукала харчування та багато рухалася. Завдяки цьому вона має важливі компоненти: омега-3-жирні кислоти, вітамін D, йод і мінерали: селен, кобальт. А також вітаміном В12, який бере участь у підтримці здоров'я серцево-судинної та центральної нервової системи. Також це омолоджуючий вітамін. А вітамін В12 надходить в організм людини виключно з тваринної їжі.
Щодо скумбрії, то вона є лідером за вмістом омега-3-жирних кислот. Це профілактика атеросклерозу, покращення властивостей клітинних мембран. Вітаміну В12 у скумбрії більше, ніж у горбуші, майже вчетверо. Нещодавно було опубліковано дослідження, яке показало, що ризики деменції у людей, які страждають на дефіцит цієї речовини, збільшуються практично на 40 відсотків.
Оселедець також можна використовувати для приготування новорічних страв. Ця риба багата на мінерали, серед яких виділяється селен. Селен захищає від серцево-судинних захворювань. Також це важлива складова імунітету. Для імунної системи дефіцит селену критичний.
