Наукові дослідження підтвердили: завдяки вмісту антиоксидантної речовини епігаллокатехину галлата, зелений чай дійсно сприяє спалюванню жиру.
Цей напій змушує жирні кислоти організму швидше перероблятися - їхній метаболізм підвищується на 25%.
Покращує пам'ять
Вчені Базельського університету встановили, екстракт зеленого чаю підвищує продуктивність мозку. Під час експериментів після вживання чаю люди краще справлялися із завданнями на пам'ять. Кофеїн в складі зеленого чаю діє на центральну нервову систему практично так само підбадьорливо, як і той, що присутній в каві.
Знижує тиск
Про цю властивість чаю потрібно обов'язково пам'ятати тим, хто приймає препарати від тиску. Зелений чай здатний нейтралізувати дію таких ліків.
Допомагає при ревматоїдному артриті
Вчені з Університету Вашингтона встановили, що головний антиоксидант зеленого чаю (епігаллокатехин-3-галлат) може зменшувати вираженість болю в суглобах.