Яйця – незамінний продукт при збалансованому харчуванні. За словами дієтологів, вони дають відчуття ситості, і людині хочеться менше їсти протягом дня, що сприяє втраті зайвої ваги.
Йдеться саме про варені яйця, так як в смажених калорій набагато більше. Завідувач відділу харчування університетської навчальної лікарні Кігалі Джозеф Увірагіє зазначає, що зварене круто яйце багате антиоксидантами, що підтримують зір. Вони також містять холін, який прискорює метаболізм.
Крім цього, Увірагіє стверджує, що яйця є відмінним джерелом вітамінів і мінералів, яких зазвичай не вистачає в раціоні. Він каже, що яєчні жовтки містять вітамін D, який покращує стан кісток і підвищує імунітет.