Команда науковців з Великобританії та Японії дійшла до висновку, що ромашковий чай не лише має заспокійливі властивості, а й важливий для організму.
Виявилось, що він дозволяє зменшити рівень глюкози в крові, а також допомагає боротись з ускладненнями, які призводять до діабету. Раніше вже було відомо, що напої з ромашки корисні для тих, хто страждає від депресії, серцево-судинних захворювань, гіперглікемії та інших хвороб.
До таких висновків фахівці дійшли після дослідження, у рамках якого піддослідні упродовж трьох тижнів щодня пили по 2 горня ромашкового чаю. Перед експериментом та після вони пройшли обстеження та здали аналізи. З’ясувалось, що регулярне вживання чаю дозволило зменшити рівень глюкози майже на 25%.