У весняний сезон, коли багато свіжі овочі і фрукти недоступні, можна подбати про власне здоров'я простим і доступним способом – додати в раціон пророщені зерна.
Більше користі
У пророщених зернах збільшується вміст вітаміну С, вітамінів групи в, каротиноїдів, клітковини і білка.
Менше калорій
Наприклад, чашка пророщених бобів маша містить всього 32 калорій, 0,84 грама клітковини, при цьому на 21-28% проростки складаються з білка.
Сприяє схудненню
Паростки також багаті травними ферментами і антиоксидантами. Вживання проростків уповільнює засвоєння жирів і вуглеводів.
Роблять вас красивими і спокійними
Пророщена пшениця допомагає нормалізувати обмін речовин, зміцнити нервову систему і відновити густоту волосся.
Знижує рівень цукру в крові
Вживання пророщених зерен знижує рівень цукру в крові. У 2012 році були опубліковані результати дослідження, учасники якого мали діабет 2-го типу. Протягом 4-х тижнів вони вживали проростки капусти брокколі, і мали більш низький рівень інсуліну, ніж до початку експерименту.
Унікальні амінокислоти
У пророщених зернах активізуються зародки, в яких міститься близько 18 незамінних амінокислот, що сприяють утворенню білків, що забезпечують м'язову тканину енергією.
Не містять шкідливі речовини
Бобові в пророщеному вигляді не містять деякі шкідливі речовини, наприклад таніни, які є в сухих плодах. Ці сполуки виводяться на стадії замочування.
Менше крохмалю і глютену
При пророщуванні пшениці, жита і ячменю в зернах знижується вміст крохмалю, а також глютену, який у деяких людей не засвоюється.