Куркума, як свідчать дослідження, дуже корисна для тіла та мозку.
Ось кілька причин додати її до свого раціону.
– Куркума має біоактивні компоненти з потужними медичними властивостями;
– Куркума надає приправі каррі жовтий колір;
– Її тисячі років використовують в Індії як приправу та медичну рослину;
– Нещодавно наука з’ясувала, що куркума дійсно містить компоненти з медичними властивостями — куркуміноїди;
– Найважливіша з них — куркумін. Це головний активний інгредієнт у куркумі;
– Має потужні антизапальні властивості, є дуже сильним антиоксидантом;
– У чистому порошку куркуми не так багато куркуміну — приблизно 3% від загальної ваги. Якщо ви сповна хочете відчути ефект куркуміну, треба вживати добавки на його основі;
– Корисно їсти куркумін з чорним перцем. У перці є піперин — природна субстанція, яка посилює поглинання куркуміну до 2000%;
– Куркумін жиророзчинний, тож вживати його з жирною стравою — хороша ідея.