Під час приготування страв всі деталі мають значення. Наприклад, вважають дієтологи, неправильно підібране масло може не тільки зіпсувати смак, але і нашкодити здоров'ю.
Лікар-дієтолог Катріна Тріско кращим жиром для приготування їжі називає масло авокадо. За словами експерта, воно приносить користь організму.
"Воно (масло авокадо) надзвичайно універсальне через свій м'який смак і стійкість до температур. Володіючи м'яким смаком, воно може використовуватися замість рапсового масла в випічці , а також в якості основи для домашньої заправки або під час смаження ", - пояснює Тріско.
Більш того, зазначає дієтолог, масло авокадо корисне для здоров'я серцево-судинної системи. "Воно містить як здорові форми ненасичених жирів: мононенасичені жири, які корисні для серця, так і поліненасичені жири, необхідні для різних функцій нашого організму - ми не можемо виробляти їх самі", - пояснила Тріско.
Відзначається, що, згідно з дослідженням 2018 року, опублікованому в журналі FASEB, споживання цільного авокадо і масла авокадо було пов'язано з підвищенням рівня "хорошого" холестерину. Крім того, вчені виявили "потенційний зв'язок між споживанням авокадо і зниженням ризику серцево-судинних захворювань".