Існують кілька напоїв, які знижують ризик гіпертонії.
Нежирне молоко
Нежирне молоко збагачене вітаміном D, вітаміном, який сприяє здоровому тиску. Згідно з дослідженням, опублікованим в British Journal of Nutrition, вибір заміни жирних молочних продуктів на низкожирних також може допомогти знизити кров'яний тиск. Причина в тому, що жирні молочні продукти містять значну кількість пальмітинової кислоти, яка може блокувати сигнали, що розслаблюють кровоносні судини, дозволяючи крові текти вільно.
Гранатовий сік
Гранатовий сік, як і нежирне молоко, багатий калієм та іншими корисними для серця живильними речовинами і володіє в три рази більшою антиоксидантну активність, ніж зелений чай або червоне вино.
Огляд клінічно обгрунтованих досліджень показав, що регулярне вживання гранатового соку може значно знизити артеріальний тиск.
В одному з досліджень вживання гранатового соку поліпшило систолічний артеріальний тиск незалежно від того, скільки тижнів його пили учасники.
Чай
У дослідженні, опублікованому в The Archives of Internal Medicine, дослідники вивчили вплив чаювання за останні десятиліття на ризик розвитку високого тиску у 1 507 чоловіків і жінок, що живуть на Тайвані, у яких раніше не було гіпертонії.
У тих, хто пив мінімум півсклянки зеленого чаю або чаю улун помірної фортеці в день протягом року, ризик розвитку гіпертонії на 46% нижче, ніж у тих, хто не пив чай. Серед тих, хто пив більше двох з половиною чашок чаю в день, ризик високого тиску знизився на 65%.