Дуже часто багато дієтологів зараховують картоплю до шкідливих продуктів харчування, оскільки вона містить багато вуглеводів і крохмалю. Однак фахівці в області здорового харчування стверджують, що цей коренеплід не становить ніякої небезпеки, якщо вживати його в помірних кількостях і правильно готувати.
Експерти перерахували декілька причин, через які картопля повинна бути в раціоні.
Мало хто знає, що цей коренеплід є джерелом аскорбінової кислоти. У порції картоплі вагою 150 г міститься близько 15% денної норми вітаміну C.
Вживаючи відварену або запечену картоплю, людина підтримує власну імунну систему. Також картопля багата вітаміном В6, який змушує правильно функціонувати приблизно 100 ферментів в організмі. Саме ці речовини розщеплюють білки. Одна середня картоплина містить 25% денної норми вітаміну B6.
Більше того, медики наголосили, що крохмаль не становить небезпеки для здоров’я. Навпаки, він діє як пребіотик і грає важливу роль в здоров’ї мікробіому кишечника.
А ще картопля абсолютно не містить глютен і прекрасно підійде людям з непереносимістю цієї речовини. Коренеплід є джерелом холіну, який відповідає за здоров’я головного мозку.
Як підкреслили експерти, найбільшу користь для здоров’я маєє картопля в мундирі.