Ягоди ожини можна їсти і свіжими, і замороженими: при такому зберіганні корисні властивості зберігаються, пише agrostory.
Поліпшення здоров’я мозку
Згідно з дослідженнями, регулярне вживання ягід, в тому числі ожини, може поліпшити здоров’я мозку і допомогти запобігти втраті пам’яті, викликану старінням. Антиоксиданти, що містяться в ягодах, допомагають боротися з вільними радикалами і змінюють взаємодію нейронів мозку. Це може допомогти зменшити запалення мозку, яке призводить до когнітивних і рухових проблем, характерних для старіння.
Покращення травлення
Ожина є джерелом як нерозчинної, так і розчинної клітковини, необхідної для оптимального функціонування травної системи. Нерозчинна клітковина ожини сприяє легкому і кращому всмоктуванню води в товстому кишечнику. Це сприяє регулярному випорожненню кишечника, позбавленню від закрепів і здоровому травленню.
Жарознижувальний і протизапальний засіб
Основними діючими компонентами в цьому випадку є флавони, які працюють спільно з саліциловою кислотою, відомим природним аспірином.