Дієтолог Людмила Гончарова розповіла про корисні властивості петрушки для організму. Вона заявила, що це продукт молодості та стрункості.
Петрушка має безліч корисних властивостей. Ця зелень насичена вітамінами А, Е і С.
У день рекомендується їсти близько 100 грамів петрушки. Особливо корисно додавати її в блюдо з риби, яєць або овочеве рагу.
Також дієтолог заявила, що чай з петрушки може зменшувати набряки. Все завдяки тому, що вона здатна виводити зайву рідину з організму.
Рецепт чаю з петрушки
Інгредієнти:
- Вода - 1,5 л;
- Петрушка - 100 г.
Спосіб приготування:
Спершу закип'ятіть воду. Потім промийте петрушку та обріжте стебла.
Зелень потрібно подрібнити та перемішати. Після цього проваріть її кілька хвилин. Готовій рідині необхідно настоятися приблизно 15 хвилин. Для смаку можна додати мед, корінь імбиру або лимон.
Як правильно зберігати петрушку:
Щоб петрушка довше простояла свіжою в холодильнику, помістіть її в стакан з водою і час від часу перебирайте, викидаючи пожовкле листя.