Багато вчених і лікарі називають кишечник головним органом довголіття. Коли справа доходить до здоров’я цього органу, величезну роль грає раціон харчування.
Щоб запустити кишечник в роботу з самого ранку і забезпечити його необхідними поживними речовинами, дієтологи радять починати день з тарілки вівсянки. Рис багатий клітковиною і різними мікроелементами, які мають ряд переваг для здоров’я.
Як розповіла дієтолог Річчі-Лі Хотц, овес — це пребіотик, а клітковина в ньому є джерелом харчування для корисних бактерій. Крім того, вівсянка також містить антиоксиданти, які, як показують дослідження, мають протизапальну дію на кишечник і покращує його роботу.
Максимально корисним видом злаку вважається різаний овес. Він найменше обробляється в процесі виробництва і виготовляється з цільного зерна. «Різаний овес повний поживних речовин. І хоча його приготування може зайняти більше часу, користь для здоров’я того варта», — додала дієтолог Лора Бурак.