Сало — традиційний український продукт, який може похвалитися не тільки своїм неповторним смаком, але і багатим вітамінним складом.
Дієтолог Людмила Гончарова розповіла, чому сало особливо корисно вживати в холодну пору року, особливо на тлі пандемії коронавірусу.
Спеціаліст зазначила, що з настанням холоду наш організм починає потребувати вітамінів, мінералів і тваринних жирів, які зміцнюють імунну систему і роблять її більш стійкою до різних вірусів.
А міцний імунітет — це саме те, що потрібно в період пандемії коронавірусної інфекції.
За словами дієтолога, свіже сало можна вживати щодня (по 10-30 грамів), а ще краще разом із зеленню або листовим салатом і оливковою олією.
Така звичка знизить в організмі рівень "поганого" холестерину, а також додасть енергії та витривалості. Відомо, що в салі містяться вітаміни А, Е, Д, а також калій, натрій, марганець, залізо та інші цінні для здоров'я мікроелементи.
Крім цього, в продукті є арахідонова кислота, яка покращує роботу серця, мозку і позитивно впливає на нирки й склад крові.
Не варто переживати про те, що сало додасть вам зайвих кілограмів, експерти кажуть, що цей продукт, навпаки, використовують для схуднення, тому що він швидко насичує і притупляє апетит.