Нове дослідження американських дієтологів показало, що вживання свіжого гранатового соку може допомогти у боротьбі з окисленням та «вільними радикалами» в організмі.
У гранаті міститься багато антиоксидантів. Ці природні сполуки підтримують процес захисту організму від нестабільних молекул, які називаються «вільними радикалами», які з часом можуть пошкодити ваші клітини. При цьому максимальний ефект для здоров’я мають гранати, які збираються і використовуються на піку сезону з жовтня до січня.
Згідно з дослідженням дієтологів Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, у гранатовому соку міститься більше таких сполук, ніж у чотирьох інших напоях, відомих своєю високою кількістю антиоксидантів: червоне вино, виноградний сік Конкорд, сік чорниці та зелений чай. Зокрема, з’ясувалося, що свіжий гранатовий сік має в середньому втричі більшу антиоксидантну силу, ніж зелений чай.
У цьому окремі частини цього фрукта містять різні типи антиоксидантів. Наприклад, рубіново-червоні ядра граната містять антоціани, а тверда шкірка і біла серцевина — еллагітанніни. За словами американського дієтолога, професора Мегі Мун, сказаними в інтерв’ю eatthis.com, вживання кількох видів продуктів, відомих своїми антиоксидантами, дає перевагу: різноманітність є ключовим принципом харчування, тому що воно полегшує отримання всіх поживних речовин, необхідних для здоров’я. Нарешті гранатовий сік містить унікальні поліфеноли гранату, які можуть бути корисні для фітнесу. Наприклад, антиоксиданти у гранатовому соку можуть допомогти збільшити біодоступність оксиду азоту, захищаючи його від руйнування в організмі, що допомагає організму отримувати кисень та поживні речовини, необхідні для тренувань.