Після свят питання очистки всього організму та печінки стає особливо актуальним.
Нутриціолог Ганна Гоголенко порадила почати з очищення в домашніх умовах, наприклад, за допомогою простого салату.
Салат «Метелик» очищає печінку від грибків та токсинів, сприяє викиду жовчі та очищенню жовчного міхура, нормалізує роботу ШКТ, покращує перистальтику кишечника, вбиває патогенні мікроорганізми, віруси, бактерії, палички та завдяки рослинним жирам і кислоті лимонного соку, м’яко очищає протоки жовчного міхура, покращує колір обличчя, насичує організм вітамінами.
Інгредієнти:
- буряк -1 шт.,
- лимонний сік,
- мед – 1 ч. ложка,
- сумах (спеція) – 1 ч. ложка,
- оливкова олія,
- кедрова олія – 2 ст. ложки,
- 3 зубчики часнику,
- чорний перець за смаком,
- підсушені грецькі горіхи — 2 ст. ложки.
Рецепт:
Сирий буряк натерти на тертці. Полити соком лимона та оливковою/кедровою олією і дати постоятись 10 хвилин. Це допоможе прибрати несмачний сирий присмак у буряків!
Додати мед, спеції та підсушені горіхи.