Курячі грудки з лаймом виходять справді особливими. Увесь трюк — у цитрусовому, який надає м’ясу глибини смаку. Щоб отримати нашарування різних ноток, вам знадобляться спеції: кмин, куркума, паприка.
І хоча у курячих грудках практично немає жиру, вони виходять соковитими і ніжними, а тим, хто любить хрустку скоринку, можна не хвилюватися — вона за цим рецептом також передбачена.
Подавайте курячі грудки з кускусом, рисом або пюре.
Інгредієнти
- Куряча грудка 1 шт.
- Лайм 2 шт.
- Мелений кмин 20 г
- Куркума 20 г
- Паприка мелена 10 г
- Сіль 10 г
- Оливкова олія 20 мл
Крок 1/5
Помістіть 25-сантиметрову чавунну сковороду в духовку, розігріту до 200°С.
Крок 2/5
Змішайте кмин, куркуму, паприку та сіль у невеликій мисці. Помийте курку і покладіть на дошку, обсушіть паперовим рушником і приправте обидві сторони усіма спеціями.
Крок 3/5
Дістаньте гарячу сковороду з духовки та поставте на середній вогонь. Додайте олію, потім покладіть грудку на сковороду шкіркою донизу. Лопаткою щільно притисніть її до дна, потім покладіть 1 нарізаний лайм. Готуйте, доки шкірка не почне підрум’янюватися, близько 2 хвилин.
Крок 4/5
Накрийте курку фольгою, потім притисніть другою сковородою і перемістіть у розігріту духовку. Запікайте 10 хв.
Крок 5/5
Дістаньте сковороду з духовки та переверніть грудку. Готуйте з другого боку ще 1 хвилину. Вичавіть зверху сік 1 лайма, перекладіть курку і сік зі сковороди на тарілку і подавайте зі шматочками лайма.