Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла про продукти, які можуть спричинити смертельну небезпеку для людей похилого віку.
Найнебезпечнішими є зелень, грейпфрут, солодке та солоне. За словами лікаря, у похилому віці люди приймають гіпотензивні препарати, їх не можна поєднувати з грейпфрутом та соком цього продукту. Можуть розвиватись різні небезпечні стани і навіть серцева недостатність.
Зелень багата на вітамін К, який сприяє згортанню крові, через що всерйоз зростає ризик тромботизації.
Солодке небезпечне підвищенням цукру та ризиком діабету, до того ж у випічці містяться трансжири, які можуть спровокувати розвиток серцево-судинних захворювань та онкології. Солоне небезпечне через підвищення тиску та гіпертонічний криз.
Крім того, лікар підкреслила, що людям похилого віку не можна виключати з раціону продукти тваринного походження. Наприклад, при відмові м'яса може розвинутися дефіцит вітаміну В12.