Людям з серцево-судинними хворобами краще відмовитись від продуктів з високим вмістом солі.
Посилаючись на дані ВООЗ, медики констатують, що сучасні люди зловживають сіллю. Кількість приправи, яку споживають, коливається в середньому на рівні 8 - 12 грамів.
Фахівці нагадують, що сіль змушує організм затримувати воду. Надлишки рідини, у свою чергу, сприяють підвищенню тиску та перевантаженню серця. Все це збільшує ризики серцевих нападів, інсультів.
Закликаючи суворіше контролювати кількість солі, лікарі підкреслюють, що сіль міститься у більшості продуктів, які ми їмо щодня, включаючи хліб, ковбасні вироби, сири, десерти, напівфабрикати, готові страви.
Експерти радять відмовлятися від їжі, перенасиченої сіллю. Насамперед, від готових соусів. Дві чайні ложки соєвого соусу містять приблизно один грам солі. Стільки ж солі містить одна сосиска, три маслини, дві скибочки шинки, кекс, 30-40 грамів сиру, 60 грамів чипсів або крекерів.
Якщо знизити кількість солі у своєму раціоні до 5 грамів, то можна значно зменшити свою схильність до серцево-судинних хвороб.