U-News » Про все » 5 помилок у приготуванні шашлику
Всі новини

5 помилок у приготуванні шашлику

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличники.

Складні та кислі маринади

Кращий спосіб приготувати м’ясо для шашлику – замаринувати шматочки з великою кількістю порізаної цибулі, сіллю і меленим чорним перцем. Усе! Будь-який інший складний та агресивний маринад – тільки все зіпсує.

Зайва кислота погано впливає на текстуру м’яса та його смак. Для шашлику вибирай не жорсткі, не жилисті частини, тоді ніякого «розм’якшення» не знадобиться, тим більше кислота не розм’якшує м’ясо так, як багато хто думає.

Якщо раптом тобі дуже хочеться додати чогось кислого, візьми трохи м’якого оцту, рисового або яблучного, або лимонного соку але не більше за чайну ложку на кілограм м’яса.

Пересмажене м’ясо

Хороше та свіже м’ясо не потрібно не лише агресивно маринувати, але й пересмажувати до висушеного стану. Свинячий шашлик краще смажити до того стану, коли він уже не рожевий, але все ще соковитий усередині.

Головне правило для смаження будь-якого м’яса – зовні шматочки повинні бути впевнено рум’яними та засмаженими, а всередині залишалися соковитими.

Для всіх видів червоного м’яса (і для свинини теж) досить прогріти його до 63 градусів у товстій частині шматка. Курку потрібно просмажити трохи сильніше, але не більше ніж до 74 градусів усередині. Професійні кухарі використовують для цього спеціальний термометр.

Поливання м’яса в процесі смаження водою та іншими рідинами

Вода не дає м’ясу підсмажуватися зовні, тому що випаровується та охолоджує поверхню шашлику.

Якщо м’ясо підгорає, потрібно зменшити вогонь або перемістити шампур на менш гарячий бік мангалу, а не намагатися загасити його водою.

Поливати його пивом, вином і тим більше олією в процесі смаження також не рекомендується.

Нехтування куркою

Багато сучасних кухарів вважають, що куряче стегно – ідеальне м’ясо для шашлику. Воно соковитіше, там є трохи жирка, м’ясо жилисте та смачне. Куряча грудка, втім, теж гарна.

До речі, фахівці не радять купувати вже очищені курячі стегна – з них уже вийшли всі соки та аромати. Купуйте стегна на кістці та шкірі, після чого прибирайте все самі, залишаючи трохи кістки та хрящик.

Маринувати курячий шашлик найкраще в молочній продукції (він утворює ту саму золотисту скоринку!), додаючи трохи майонезу, сметани, олії, паприки, перцю чилі та солі. У маринаді м’ясо потрібно залишати години на чотири.

До речі, готувати курку радять також на шампурі, а не на решітці, щоб обсмажувати не з двох боків, а одразу з усіх.

Маринування баранини

А це варто запам’ятати раз і назавжди: до баранини не потрібен маринад. Тільки наприкінці приготування можна посипати м’ясо великою сіллю і чорним меленим перцем. Але саме наприкінці!

Справа в тому, що несолоне м’ясо «плаче» повільно, і сік під час смаження залишається всередині. Якщо посолити м’ясо відразу, весь сік вийде, і шматки будуть надмірно твердими.

ProstoWay

Читай U-News в Google News
Читають Коментують
Стало известно, где сейчас живет 48-летний Олег Винник и Таюне
36 667
Александра Лукашенко высмеяли за деревянные танки на границе с Украиной
21 420
"Росіяни нападають, в атаку": в ЗСУ показали, як готують новітню "біозброю" проти окупантів
20 358
Корова на батуте стала новой звездой Сети
16 043
Лукашенко заявил, что Минск станет столицей США
15 646
Сеть насмешил самый невозмутимый мужчина в мире
12 437
Звезды "Квартала 95" потроллили жену оккупанта, муж которой выжил и оставил ее без денег
12 192
Пасажирку літака звинуватили в кримінальній поведінці через вбрання
11 238
Ну очень смешные кошачьи фотографии
10 963
Сеть покорила новая оптическая иллюзия с зебрами
10 606
У РФ випускають “православну” колу з Богородицею
10 287
Парень оконфузился, делая девушке предложение 
9 752
Британец сделал 18 операций, чтобы стать похожим на корейского певца, и это еще не конец: фото
9 694
Стиліст назвала несподівані тренди літа 2022 

У моді будуть пір'я, сітка і бахрома. Український стиліст ...

Окна будут такими чистыми, будто их нет: французский способ мытья стекол

Говорят, что французы любят все натуральное, в том числе и ...

Астрологи назвали найбільших безвідповідальних знаків Зодіаку

На жаль, деякі люди так і залишаються у своєму мисленні ...