Коли борщ набрид, на сцену виходить цей насичений і густий буряковий крем-суп.
Суміш буряків, моркви, цибулі та часнику з додаванням спецій, бульйону та вершків надає страві багатого смаку. Буряковий крем-суп є яскравою сумішшю земляних ароматів і джерелом корисних речовин. В одному тільки буряку містяться фолієва кислота, марганець, калій, залізо та вітамін С!
Цей буряковий крем-суп має ефектний вигляд, але в ньому немає нічого складного. Його можна приготувати з кількох простих інгредієнтів.
Інгредієнти на 4 порції
- Буряк - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник, зубчики - 2 шт.
- Овочевий бульйон - 500 мл
- Вершки - 200 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Олія соняшникова - 40 г
- Зелень - за смаком
Приготування
- Буряк і моркву помийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками. Очистіть цибулю і часник, подрібніть. Розігрійте глибоку сковороду з олією, обсмажте цибулю з часником, додайте шматочки буряка і моркви та смажте ще 5 хвилин.
- Залийте тушковані овочі бульйоном, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння і готуйте під кришкою на маленькому вогні 30 хвилин. Дайте страві трохи охолонути.
- Збийте все блендером, додайте вершки, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком. Якщо суп вийшов занадто густий, додайте ще вершків. При подачі посипте зеленню.