Лікар-гастроентеролог, дієтолог, кандидат медичних наук Ірина Бережна розповіла журналістам, що вживання домашніх алкогольних настоянок може завдати серйозної шкоди здоров'ю.
Лікар зазначила, що для виготовлення «хорошого» спиртного потрібне спеціальне обладнання. Крім того, потрібно дотримуватись певних технологічних норм.
Почнемо з того, що, в принципі, нікому не корисний алкоголь. У домашніх винах багато ефірних та сивушних олій, вони небезпечні для підшлункової залози та нирок, дають велике навантаження на всі системи та органи.
У настоянці може бути занадто багато цукру. А це здатне посилити запальні процеси та підвищити ризик розвитку діабету. Крім того, великий ризик появи в напої патогенної мікрофлори, що загрожує отруєнням.