U-News » Здоров'я » Названо вірні ознаки того, що організм отруюють паразити
Всі новини

Названо вірні ознаки того, що організм отруюють паразити

Статистичні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я свідчать, що практично все населення земної кулі заражене тими чи іншими видами паразитів, найдрібніших організмів, які мешкають в тілі людини і існують за рахунок нього.

Медики назвали 12 ознак того, що в організмі є паразити.

Багато видів гельмінтів знаходяться в тілі людини і отруюють його продуктами життєдіяльності тривалий час, внаслідок цього хвороби, які вони викликають, прогресують і переходять в хронічні форми. В організмі людини знижуються захисні функції, пацієнт стає особливо вразливим до захворювань, що викликаються різними збудниками.

Найбільш часті джерела зараження паразитами
Найчастіше, підхопити личинки гельмінтів можна через немиті руки, заражені харчові продукти, погано вимиті фрукти і овочі. Крім цього, джерелом зараження може бути вода – пиття сирої води або купання в забруднених відкритих водоймах. Можливе зараження через не щеплених тварин або птахів – домашніх або диких. Іноді паразити можуть передаватися через статевий контакт.

Паразитичні мікроорганізми здатні жити в будь-яких органах і тканинах, для них не існує перешкод. Вченим відомо більше сотні видів гельмінтів, деякі з них неможливо розрізнити без мікроскопів, а інші можуть досягати декількох метрів. Тому особливо важливо при виявленні характерних симптомів або підозрі на зараження, звернутися до лікаря і здати всі необхідні аналізи.

Ознаки паразитів в організмі
1. Хронічна стомлюваність
Синдром постійної втоми став широко відомий в даний час. Він проявляється пригніченим станом, нестачею енергії, сонливістю, значним погіршенням пам'яті і розумової діяльності. Частою причиною хронічної втоми лікарі вважають глистяну інвазію.

2. Розлади травлення
Одним з продуктів життєдіяльності паразитів є простагландин. Він призводить до виведення натрію з організму і тим самим, сприяє різним порушень травних функцій. Часта діарея може служити одним з ознак наявності паразитів в організмі. Деякі гельмінти знаходяться у верхніх відділах кишківника і викликають метеоризм. Крім цього, Інші види можуть викликати закупорювання жовчних шляхів, гепатити, затримку стільця і кишкову непрохідність.

3. Сверблячка в кишковому каналі
Відчуття свербіння в анальному отворі, особливо в нічний час, є одним із симптомів зараження гостриками. Вночі самки паразитів відкладають яйця, цей процес провокує нестерпний свербіж, при розчісуванні з'являються подряпини, тріщини, висипання.

4. Ураження шкірних покривів
Частою ознакою наявності гельмінтів, є різні висипання на шкірі. Крім цього, може виникнути вугрі, акне і прищі. Епідерміс помітно грубіє і стає сухішим. Часто шкіра покривається ранніми зморшками, тріскається на п'ятах, може початися осередкове випадання волосся, відшарування нігтів. Всі ці симптоми вказують на розлади в роботі травного тракту і на можливе зараження.

Вірні ознаки того, що організм отруюють паразити
5. Різка зміна ваги
Різке схуднення або, навпаки, Швидкий набір ваги багато лікарів пов'язують із зараженнями глистами. Деякі види паразитів викликають розлади внутрішніх органів і відсутність апетиту. Інші перешкоджають нормальному обміну речовин, внаслідок чого падає показник цукру в крові, викликаючи постійний голод. Внаслідок цього на тлі рясного харчування людина ніяк не може насититися.

6. Хворобливість в області живота
Такі паразити, як солітери, аскариди та інші, зазвичай поселяються в тонкому кишківнику, викликають постійний дискомфорт і болі в черевній порожнині. Вони можуть локалізуватися в одному місці або різних ділянках і органах.

7. Скрип зубами
Зубний скрегіт в нічний час, також відносять до симптомів глистової інвазії. Паразити виділяють речовини, які ускладнюють вироблення багатьох вітамінів, в тому числі і В-12. Цей елемент нормалізує функції нервової системи, а його недостатня кількість викликають мимовільне стиснення м'язів щелеп. Тому, в нічний період, коли в звичайному стані вони розслаблені, при зараженні зуби видають сильний скрегіт.

8. Підвищена нервозність
Нервова система сильно страждає від зараження відходами і отруйними виділеннями гельмінтів. Постійне отруєння може проявлятися різкими перепадами в настрої, дратівливістю, пригнобленим станом. Після лікування багато пацієнтів стверджують, що їх характер став набагато спокійніше, а настрій підвищився.

9. Алергічні реакції
Проживають в тілі людини гельмінти, виділяють багато отруйні речовини, які розносяться кров'ю і систематично отруюють організм, викликаючи алергічні прояви. Організм часто реагує на гельмінтів, виділяючи еозинофіли, а вони провокують алергію на певні подразники.

10. Болі в м'язах і суглобах
Паразити часто переміщаються по всьому тілу, викликаючи дискомфорт і хворобливі відчуття в тканинах і системах. Тому носії можуть відчувати відчуття, схожі на прояви артриту або артрозу. А організм реагує на внутрішні подразники, відповідною реакцією імунітету, яку людина сприймає, як сильну хворобливість в різних м'язових тканинах.

11. Залізодефіцитна анемія
Всі види гельмінтів споживають поживні речовини з продуктів, які надходять в організм людини і його органів і систем. Наслідком цього можуть бути авітаміноз і анемічний стан. Деякі найпростіші, такі як трихомонада, підживлюються клітинами кровоносної системи, що призводить до нестачі заліза в організмі і анемічним проявам.

12. Безсоння
Зустрічаються випадки, коли люди скаржаться, що постійно прокидаються в один і той же час, зазвичай, між двома і трьома годинами ночі. Такий стан також властиво людям з глистової інвазією. Організм намагається видалити токсичні речовини за допомогою печінки, яка проявляє активність в цей час.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
"Закриєте небо над Росією?": українці висміяли хвилею мемів США, які захищають російські НПЗ
21 417
Реальне «похмілля»: у Таїланді п’яному туристу зробили непристойне тату
19 515
"Чого ще чекати від живодера": російський клоун Куклачов закликав бомбити Європу, його висміяли в мережі
16 303
Британка купила на ярмарку брошку за 35 доларів: про її цінність вона дізналася через 35 років
15 407
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
14 316
На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC: що з ними не так. Фото і відео
14 000
Повня і місячне затемнення 25 березня буде найвдалішим для цих знаків Зодіаку
13 620
Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, яким судилося розбагатіти
13 616
Популярні алкогольні напої назвали причиною небезпечно високого тиску
12 503
Експерт з НЛО випадково "викликав" космічний корабель прибульців, – ЗМІ
9 396
Оштрафують при першій зупинці поліцейськими: водіям нагадали про популярне порушення ПДР
9 327
Який вигляд має дівчина з найдовшими ногами у світі (відео)
8 233
З однієї зі збитих сьогодні в Києві ракет витекло токсичне паливо
8 150
Як та коли сіяти кабачки, щоб отримати великий урожай
0
Захитались крісла: кого з очільників Департаментів може звільнити Віталій Кличко і з якої причини
0
Найбільш популярні, але марні народні засоби для лікування застуди
0
Візажист Ірини Білик і Злати Огнєвіч розповів, що має невиліковну хворобу
0
“Скоро буду голомоза акторка” – Тишкевич повідомила про погіршення стану здоров’я
0
Що обов’язково мають зробити усі власники автомобілів з ГБО в Україні
0
Це дивовижно та яскраво: 5 найнезвичайніших музеїв у Києві
0
Жарт Панорами потрапив у звіт уряду Ульяновської області РФ про «виконану роботу»
0
Працює з росіянами й робить неоднозначні фото: де зараз і чим займається Влад Яма
0
Святий ліс: історія і фото одного з районів Києва понад 100 років тому
0
Переслідують дві мети: у ЗСУ пояснили, чого хоче досягнути Кремль ракетними ударами (відео)
0
Трьом знакам зодіаку слід очікувати успіху у фінансовому плані: гороскоп на 2024 рік
0
Ніяких собак і яскравих стрижок: найдивніші правила життя з Північної Кореї
0
6 речей, які щасливі пари ніколи не роблять

У поведінці щасливих пар можна простежити певні ...

Гінеколог розповіла, чи існує "ідеальний вік" для материнства

Під час підготовки до материнства варто враховувати як ...

Як зварити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися: 3 хитрощі

Жодне яйце при варінні не трісне, якщо їх правильно варити. ...