Інсульт – це серйозний невідкладний стан, що потребує термінового лікування. Звичайно, профілактика краще, ніж лікування.
Інсульт – це серйозне небезпечне життя захворювання, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Розрізняють дві основні причини інсульту: ішемічний та геморагічний. На перше, коли кровопостачання зупиняється через тромб, припадає 85 відсотків усіх випадків. В останньому випадку розривається ослаблена кровоносна судина, що забезпечує мозок.
Те, що було виявлено в новому дослідженні, було водночас дивним та шокуючим. Більше споживання яєць було з більш високим ризиком геморагічного інсульту, але з ішемічним інсультом. Кожні додаткові 20 г яєць, які споживаються на день, підвищують ризик геморагічного інсульту на 25 відсотків.
Середнє велике яйце важить близько 60 г. Споживання яєць. Зв’язок, який був виявлений між різними продуктами харчування та ішемічним та геморагічним інсультом, може бути частково пояснений впливом на кров’яний тиск та рівень холестерину.
В одному великому яйці міститься близько 186 мг холестерину і всі вони знаходяться в жовтку. Щоб уявити це у перспективі, людям із високим рівнем холестерину в крові рекомендується обмежити кількість споживаного ними холестерину приблизно до 300 мг на день.
“Вплив яєць на стан здоров’я залишається дуже спірним, а дослідження дають суперечливі дані. Багато досліджень показали, що помірне споживання”.