Вона пояснила, що в жирах рослинного походження міститься більше поліненасичених жирних кислот, а вони, на її думку, необхідні підтримки здоров'я.
"Якщо ж це гідрогенізовані рослинні жири - ті жири, які піддаються спеціальній обробці і найчастіше використовується в кондитерських виробах, при такій гідрогенізації утворюються ще й трансжири, а вони вже небезпечні для здоров'я", - зазначила експерт Наталія Круглова.
Дієтолог не каже, що у західній кондитерці у складі лише трансжири, але певна їхня частка там, за її словами, є.
"Трансжири - це ті жири, які можуть сприяти появі серцево-судинних захворювань, тому їх відсутність - це позитивний момент", - вказала Круглова.
Вона так само нагадала, що кондитерські вироби це все ж таки продукт не для постійного споживання.
«У будь-якому разі, якщо людина споживає їх у міру, тієї кількості трансжирів, які є в цих продуктах, шкоди не буде. Важливий баланс скільки людей з'їдає. Ці продукти не повинні забезпечувати більше, ніж 10% загальної калорійності раціону, який людина використовує», — вважає фахівець.