Лікар-дієтолог, терапевт Олександра Разаренова порівняла користь м'яса та риби.
Так, лікар рекомендувала їсти рибу не рідше двох-трьох разів на сім днів.
За її словами, рибний білок має властивість засвоюватися вдвічі швидше.
Крім цього, експерт вказала на перебування у рибі омега-3 жирних кислот, завдяки яким відбувається профілактика захворювань серцево-судинної системи.
Ще у продукті містяться жиророзчинні вітаміни D, А, Е, вітаміни групи B, мінерали, як селен, фосфор, магній, натрій і калій.
При цьому лікар не рекомендувала абсолютно замінювати страви з м'яса рибними просто так, без медичних свідчень.
Різноманітність білкових компонентів живлення йде лише на користь. При цьому залізо із м'яса краще засвоюється.
«Якщо повністю виключити м'ясо з раціону, замінивши його рибою, необхідно забезпечити себе або іншими продуктами, які допоможуть заповнити втрату цих речовин, або підбирати біологічно активні добавки.
Але для їхнього нормального засвоєння потрібна стабільна робота шлунково-кишкового тракту», — сказала вона.
При цьому дієтолог пояснила, що якщо м'ясо правильно замінити рибою та морепродуктами, а й м'ясом птиці, яйцями, молочною продукцією – негативних наслідків для здоров'я не буде.