Часник не дарма називається одним із найкращих натуральних засобів для зміцнення здоров'я судин та серця.
Аліцин в його складі забезпечує профілактику серцевих захворювань.
Аліцин утворюється, коли відбувається контакт м'якоті часнику з повітрям.
Перед використанням часнику у кулінарії варто залишати на 10 чи 15 хвилин його розчавлені зубчики.
Часник посідає особливе місце серед корисних продуктів завдяки високому вмісту багатьох біоактивних речовин.
Має понад 40 біологічно активних компонентів з лікувальними властивостями, у тому числі вітаміни С, групи В, калій і кальцій.
Водночас вживання часнику показано не всім.
Часник - досить агресивний продукт, тому його не можна вживати натще".
Овоч може при неправильному вживанні шкодити слизовим оболонкам шлунка та стравоходу.
При деяких хворобах шлунково-кишкового тракту він протипоказаний.