Недосвідчені кулінари можуть поспіхом додати часник майже відразу або в середині приготування страви.
Насправді, це груба помилка, яка псує страву і не дає отримати максимум користі від часнику.
Як відомо, часник багатий на вітаміни та інші цінні речовини, які зміцнюють імунітет.
Часник очищають заздалегідь, коли ще морква, буряк чи інші овочі ще неочищені.
Додають його на фінальних етапах приготування страви. Краще нарізати овоч дрібно, ніж проганяти через прес. У такому разі він може підгоріти і страва віддаватиме гіркотою.
У чому хитрість
У зубочках часнику містяться ферменти, які при взаємодії утворюють аліцин. Але відбувається це лише після очищення зубчиків часнику.
Тому кулінари прибирають лушпиння з часнику, який насичується корисними органічними сполуками. Саме за розриву мембрани відбуваються перетворення на хімічному рівні.